Stachys alpina
Lamiaceae Labiaceae
Nom en français : Epiaire des Alpes.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Stachys alpina & Valerianella echinata
Stachys alpina
Lamiaceae Labiaceae
Nom en français : Epiaire des Alpes.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Port : Grando erbo Taio : Pancaro entresigna Fueio : óupousado Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Stachys Famiho : Lamiaceae Famiho classico : Labiaceae Ordre : Lamiales
Coulour de la flour : Roso Petalo : irreguliero Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Estiéu
Sòu : Ca Autour basso e auto : Pancaro entresigna Aparado : Noun
Liò : Bos clar - Prado Estànci : Pancaro entresigna Couroulougi : Pancaro entresigna Ref. sc. : Stachys alpina L., 1753
Valerianella echinata
Caprifoliaceae Valerianaceae
Àutri noum : Grasseto, Greisseto.
Noms en français : Doucette à piquants, Mâche à piquants.
Descripcioun :Aquesto douceto èi devengudo proun raro au nostro. Trachis dins li champ de culturo subretout mena en bioulougico qu'èi vengudo i'a de milo an emé lou blad (arqueoufito). Se recounèis eisadamen, qu'èi pas toujour lou cas dins aquesto famiho, emé si fru di tres bano (fotò) .
Usanço :S'acampo en rouseto e se manjo coume ensalado champanello.
Port : Erbo Taio : 15 à 80 cm Fueio : óupousado Tipe bioulougico : Teroufite Cicle bioulougico : Planto de l'an
Gènre : Valerianella Famiho : Caprifoliaceae Famiho classico : Valerianaceae Ordre : Dipsacales
Coulour de la flour : Blanco Petalo : 5 Ø (o loungour) flour : 1 à 2 mm Flourido : Printèms
Sòu : Ca Autour basso e auto : 0 à 1200 m Aparado : Vo Remarco : Ensalado champanello Abriéu à jun
Liò : Champ - Meissoun - Ermas Estànci : Termoumediterran à Mountagnard Couroulougi : Estenoumediterrano Ref. sc. : Valerianella echinata (L.) DC., 1805